„Tautos šimtmečio ąžuolai“ nominantų apdovanojimai

Nuo liepos 1 d. iki vasaros pabaigos 2018 m. Lietuvos mažosiose kultūros sostinėse įvyks 10 Lietuvos valstybės šimtmečio minėjimui skirtų renginių, kurių metu bus pagerbti projekto „Tautos šimtamečiai ąžuolai“ nominantai. Alytaus regiono nominantai bus pagerbti rugpjūčio 3 d. Viečiūnuose – Lietuvos mažojoje kultūros sostinėje.

Projektą inicijavusios Žemės ūkio ministerijos tikslas  – visuose šalies regionuose paminėti atkurtos modernios Lietuvos pirmąjį šimtmetį, pagerbiant ir apdovanojant labiausiai valstybei nusipelniusius ir šimtametes tradicijas išlaikiusius bendruomenių narius, asmenis, idėjas, iniciatyvas, akcijas, organizacijas ir kt. Nepriklausomai nuo to, kokio jie amžiaus, kur gyvena: ar dideliame mieste, ar kelių sodybų kaime, visi jie yra didūs ir svarbūs mūsų valstybei.  Šiuo projektu ir siekiama įprasminti jų šimtmečio darbus ir pasiekimus, stiprinančius laisvą Lietuvą.

Kaimo bendruomenės ir komisija jau atrinko pretendentus į kiekvieną nominaciją, kurių iš viso 15. Nominantai paskelbti projekto Facebook paskyroje Šimtamečiai ąžuolai, kurioje lankytojai galėjo balsuoti už pasirinktą kandidatą.

Net 150 bendruomenių narių, projektų ar objektų už nuopelnus bus apdovanoti ypatingomis dovanomis – stelmužiukais, kurie yra tikri Stelmužės ąžuolo palikuonys. Ąžuolas – Lietuvos istorijos neatsiejamas objektas. Mažieji stelmužiukai – tautos dvasinės stiprybės simboliai – užauginti Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro Miškų instituto Miško augalų biotechnologijų laboratorijoje in vitro kultūroje.

Visų renginių metų vyks ne tik nominantų apdovanojimų ceremonija, bet ir šventiniai koncertai. Renginio svečiai turės galimybę tiesioginiai susipažinti ir pabendrauti su nominantais bei susipažinti su jų darbais.

Kviečiami Lazdijų r. nominantai dalyvauti renginyje

 

Po iškilmingų apdovanojimų Viečiūnuose, Alytaus, Lazdijų ir Varėnos r. nominantai kviečiami pasigrožėti Druskininkais ir sudalyvauti nemokamoje ekskursijoje „Plepi ponia Druskininkuose“.

Daugiau informacijos čia